Deelnemers Wielerronde van Alphen aan den Rijn

Op zondag 16 september 2018 is het zover: De 56e editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn.
De volledige lijst met deelnemers staat (later) vermeld op de website van de KNWU. Het is mooi om te zien dat er niet alleen regionale toppers bij zullen staan, maar dat er tevens renners uit alle windstreken van Nederland te bewonderen zijn. Kijk of uw favoriete renner ertussen staat en kom hem aanmoedigen langs het parcours.

Klik op de afbeelding links van deze tekst om naar de betreffende website van de KNWU te gaan.

Inschrijven voor Funklasse

Wegens groot succes geprolongeerd! De Funklasse waarin alle wielrenners uit Alphen aan den Rijn en omstreken, woonachtig in een straal van 15 km, hun eigen wedstrijd zullen verrijden. Deze categorie is uitsluitend voor renners die niet in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie bij de KNWU. Dus echt bedoeld voor wielrenners die eens een koers willen rijden onder auspiciën van onze KNWU jury. Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Het dragen van een goedgekeurde harde schaalhelm is verplicht. Wil je dus een keer koersen in een echte wedstrijd met je wielervrienden schrijf je dan in via het e-mailadres wedstrijden@wvavanti.nl

Bij inschrijving graag het volgende vermelden: naam, woonplaats en e-mailadres

Inschrijving is gratis, uw wedstrijddaglicentie en verzekering voor deze unieke wedstrijd wordt verzorgd door onze sponsor Gek van Fietsen.
Er zijn, voor u, geen kosten aan verbonden. Meedoen dus!

Inschrijven kan ook nog op de dag zelf.

Inschrijven Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag.

CATEGORIEËN

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud. Er zijn drie categorieën op basis van geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Het doel is namelijk om kinderen zonder licentie/lidmaatschap te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen.
- 7-8 jarigen Dikkebanden: meisjes en jongens geboren in 2010-2011
- 9-10 jarigen Dikkebanden: meisjes en jongens geboren in 2008-2009
- 11-12 jarigen Dikkebanden: meisjes en jongens geboren in 2006-2007

INSCHRIJVEN

Je kunt jezelf inschrijven via de volgende link: Inschrijven Dikke Banden Race
Ook is het mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven, maar voor de organisatie is het eenvoudiger als er vooraf wordt ingeschreven.
Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers is afgesloten voor verkeer en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.

EIGEN FIETS

Kinderen nemen deel aan de Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je doet mee op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn.
Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal, die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU en nadien als promotiemateriaal gebruikt kunnen worden.